МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

Центар ће и у будућем периоду кроз међународну сарадњу и пројекте, као кључне инструменте деловања користити едукацију, умрежавање, децентрализацију и интерсекцијско повезивање. Успоставиће посредничку улогу у спајању појединаца и институција, креираће продукте из других међународних средина у средину у коју делују. Институција ће такође бити отворена и за нова решења на културно-уметничком плану.

Да би нове програме и пројекте успешно спровели неопходно је ослонити се на неке урађене и проверене програме и пројекте. Одличан пример за то је сарадња са страним амбасадама и посленицима других земаља ради упознавања других народа и култура.

„МИ И ОНИ“

Пројекат „МИ И ОНИ“ (упознајмо себе и друге) има за циљ представљање и упознавање других народа и култура. У протеклом периоду организовали смо десетак пројеката који су представили културе (Јапана, Ирана, Индонезије, Бразила…) Пројекат реализујемо у сарадњи са амбасадама гостујуће културе и друштвима пријатељстава. Предвиђено је  уводно предавање о земљи тј. култури, текстови о културним занимљивостима, изложба фотографија, поставка аутентичних предмета из традиционалне културе, дружење уз оркестре и музику гостујуће земље, организација и трибина и путописних презентација народа и култура. Пројекат предвиђа да се реализује у трајању од неколико дана уз укључивање образовних институција (Основне и средње школе у Сопоту) као и локалне самоуправе.

За 2018 предвидели смо:

  • Изложба „АФРИЧКЕ ТИКВЕ“ Музеј афричке уметности

СВЕСЛОВЕНСКО ЗАЈЕДНИЧКО КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ

  • „РУСКЕ БАЈКЕ“, цртани филмови за децу,
  • СЛОВЕНСКЕ ЛЕГЕНДЕ, историјиски филмови

Међународна сарадња

(размена са страним институцијама и појединцима)

Представљање Међународног фестивала етнолошког филма  и Еко музеја Батана у Ровињу, посета знаменитостима у одабраној земљи у региону