ДАМАМА С ЉУБАВЉУ, ПЕТАК, 04. МАРТ У 19.00

Изложба графике – аутор: Јован Јовић

”ЗНАМЕНИТЕ СРПКИЊЕ” – Историјски осврт

Концерт Ансамбла „НОВИ ЗВУЧНИ ТАЛАС“

 

ЗНАМЕНИТЕ СРПКИЊЕ Ове жене обележиле су историју и културу Србије
Поводом 8. марта, Међународног дана жена, Центар за културу Сопот вам представља приче о шест знаменитих Српкиња које су обележиле историју и културу Србије.

Јован Јовић (1979). Завршио је Факултет ликовних уметности у Београду, Графички одсек 2010. Од 2017. мајстор штампе у Центру за визуелна истраживања на Факултету ликовних уметности у Беогрдау. Од 2012. до 2017. водио пројекат сликарских и графичких радионица за сениоре извођен у приватним домовима за стара лица. придружује се раду Културног центра Магацин,  отвара графички атеље  у КЦ Магацину где ради у техници литографије и другим графичким техникама. Атеље је од самог отварања 2018. г. отворен за јавност  у виду радионица отвореног типа за уметнике и грађане, које се одржавају једном недељно и обухватају различите графичке технике и штампање графика. Почиње активно учешће у раду КЦ Магацина 2018. и активно учествује у разним пројектима КЦ Магацина. Суделује у свим активностима КЦ Магацина и редовно учествује у програмима. Неке од активности су штампање плаката Улице за бициклисте, Солидарна кухиња, учешће у организацији и извођењу редовних програма Магацина, учешће у извођењу представе „Доћи ће партизани опет“.

 

Ансамбл ”Нови Звучни Талас” представља нови звук на нашој сцени. Комбинација различитих стилова фузије класике, џеза, поп/рок и буди у посматрачима велико узбуђење. Састав је наступао на многим великим манифестацијама у нашој околини и држи самосталне концерте. Састав чине професори музичке школе Стеван Мокрањац из Пожаревца, професори са богатим солистичким каријерама. Циљ окупљања ансамбла је популаризација квалитетне музике и приближавање класичне музике младима и људима који имају предрасуде према озбиљној музици на један занимљив начин у аранжманима специјално писаних за овај састав. Ансамбл поседује своју опрему. Сталке, микрофоне, каблове, дигиталну миксету, ел. клавир. такорећи за организацију насег концерта није потребна додатна опрема. Аснамбл броји 9 чланова који и склоп је различитих музичких инструмената ( виолина, вокла, гитара, бас гитара, клавир, хармонике, перкусије, флаута, саксофон, кларинет)