Аглаја Тарасова и Милош Биковић у филму „Лед“ среда, 28. март 2018. у 20.00, цена карте: 250 динара, биоскоп Центра за културу Сопот

Лед„Лед” је емотивна прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и да постане шампион света у клизању.
Још од раног детињства, Нађа је веровала у чуда.

Замишљала је како истрчава на лед уз овације публике и изводи свој најлепши плес. Због своје вере и истрајности, она постаје позната клизачица. На корак до највећег успеха у каријери, Нађа доживљава озбиљну повреду и завршава у инвалидским колицима.

Вративши се у родни град Иркутск, она поново проналази своје снове – захваљујући снази Сибира у њеној крви, али и неочекиваној љубави према хокејашу Саши.

Главну улогу поред нашег младог глумца, који ужива велику популарност и поштовање у Русији, Милоша Биковића, игра прелепа млада глумица Аглаја Тарасова.

Биковић напомиње да је филм “Лед” сниман 18 месеци и да је ушао у историју руске кинематографије као најгледанији руски филма на дан када је ушао у биоскопе.

– Продате су све карте за пројекције филма широм Русије првог дана његовом приказивања. Филм има изузетан визуелни идентитет и говори о спорту који је најближи уметности, јер се, да није тако, не би звао уметничко клизање. Зато има одличну основу за екранизацију. ‘Лед’ има елементе мјузикла и квалитетно је урађен – казао је Биковић.

„На основу писања највећег руског портала посвећеног дешавањима у филмској индустрији, након светске премијере у Москви, овај филм “прети” да у тој земљи постане један од најгледанијих филмова свих времена.“

За њега није било дилеме да мора свој руски да доведе до савршенства.

– Шампион Русије не сме да има акценат, и уложио сам пуно да мој руски буде савршен. Све је више пројеката где ме продукција не озвучава у коначној верзији филма и то ме радује – рекао је Биковић.

Наш цењени млади глумац каже да је његове замерке на сценарио продукција филма одмах прихватила.

 

– То показује да је екипа филма итекако била отворена за моје предлоге. Такав приступ стварању филма ми се јако допао, јер ствара синергију из које настаје одлично остварење. Припремајући улогу осим стандардне психолошке припреме лика, тренирао сам уметничко клизање четири месеца. Јако сам задовољан што имам све зубе у глави након та четири месеца тренирања. Увек играм на филму атлете који се баве спортовима са којима ја немам апсолутно никакве везе – навео је Биковић.

 

Према његовим речима, цела екипа филма се одлично забављала на снимању филма.

– Били смо у Сочију, на Бајкалском језеру… све сцене које су снимане на отвореном, снимане су на реалном леду и дешавало се да неко само пропадне у воду. Срећом то се мени није догодило. Са нама су радили бивши шампиони Русије у уметничком клизању – рекао је Биковић.

Он напомиње да у Русији напуштају социјалистички модел стварања филмова у којем редитељи одлучују о свему, већ се за финалну верзију остварења углавном питају продуценти.

– Са друге стране, руска школа глуме је врхунска. Наша школа глуме се базира на ономе што је радио Станиславски. Често ми се дешава да радим са неким ‘светим’ глумцем који памти Стаљина, а да појма немам колико је тај уметник важан за Русију – казао је Биковић.