МУЗИЧКИ ПРОГРАМ

Музички програм Центра за културу у наредном периоду биће препознатљив по високом квалитету програмских целина и нових иницијатива. Подржаваће се потреба уметника млађе генерације за афирмацијом, подстицаће се музички развој локалне средине (одељење музичке школе „Петар Коњовић“) и неговаће се жанровска разноврсност, па ће се тако на репертоару наћи класична, јазз, етно, популарна музика  али и ундер гроунд извођачи. Поред концерата пажња ће бити усмерена на едукацију публике кроз разна предавања која ће имати за циљ упознавање са вредностима музичке уметности.

Сарадња са истакнутим музичким ствараоцима и педагозима даће нову димензију музичкој сцени Центра за културу  кроз музичке радионице које ће поред одељења музичке школе „Петар Коњовић“ додатно развити музичке способности код деце и младих, ослободити их страха од јавних наступа и утицати на социолошки и друштвени развој личности.

Музички програм ће и у наредном периоду бити утемељен на програмској схеми која се реализује кроз неколико разноврсних целина:

Концерт и трибина епска гусларска традиција

Обележавање јубилеја значајних личности и појава у историји музике

Сарадња са издвојеним одељењем Музичке школе „Петар Коњовић“ у Сопоту (организација мини концерата као пратећи програми других програма) (7)

Женски градски хор Центра за културу Сопот

Ментор Јована Дунић (Хор ће покренути интересовање за музичку уметност и очување народног традиционалног певања од заборава)

Концерти за младе на платоу Центра за културу (2)

Школа фруле

Ментор Добривоје Тодоровић са сарадницима Школом – радионицом свирања фруле желимо да аутентичну и традиционалну музичку вештину, која је део нашег идентитета пренесемо млађим генерацијама  и сачувамо од заборава.