ПОЕТСКИ КАБАРЕ ”ИВО АНДРИЋ”

ПЕТАК, 19. НОВЕМБАР у 19.00

ВЕЛИКА САЛА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ СОПОТ

УЛАЗ СЛОБОДАН

Кабаре је ауторско дело извођача, пре свега Вјере Мујовић (глумица Народног позоришта у Београду), Радета Радивојевића чувеног композитора и Александра Срећковића (глумац Народног позоришта у Београду).

Програм траје 75мин И сачињен је искључиво од текстова, прича, песама, писама и интервјуа Иве Андрића. На врло забаван, поучан а често и духовит начин Кабаре говори о нобеловцу као о писцу, као о пријатељу, мислиоцу, песнику, доноси многе анегдоте са доделе Нобелове награде, детаље из пишчеве преписке са Милошем Црњанским као и његове погледе на младост, старост, љубав, срећу….
Такође, кабаре је проткан музичким нумерама песама које је сам Андрић волео и од којих су неке певане на додели Нобелове награде. Осим тога публика у кабареу има прилику да упозна Андрића као песника али и да чује Андрићеве песме ( “Лањска песма”, “Шетња”, “Емина”, “Кад ја пођох на Бембашу”и друге песме) које је, по први пут у музичкој историји, у ноте ставио Раде Радивојевић. Све то зачињено је богатим видео садржајем документарних инсерата и музичких спотова.