ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ УТОРАК, 19. НОВЕМБАР У 19.00

Промоција књиге „ЗАШТО ЋУТИШ СРБИЈО“

Аутори: Ставан Ђуровић и Југослав Петрушић

Мала сала Центра за културу Сопот

 

Стари антички филозофи су говорили како „за све, постоји право време, јер ће тада и истина проговорити, а онда је свима лакше, победницима и побеђенима“.

Стеван Ђуровић и Југослав Петрушић су међу најобавештенијим и најупућенијим Србима данашњице, који осим знања, тајанства и сазнања, собом носе сугестивну харизму одважности, официрске части, утицајне реторике и беседништва, тако да гледаоци, читаоци и други конзуманти њихове „приче“, остају дубоко уверени у веродостојност материје о којој „Зашто ћутиш Србијо“ даје одговоре на многа питања о којима смо тек нешто начули. Отуда, ова књига има своју будућност на српском говорном подручју, а и тамо где се језик српски разуме, то јест на свету целом. (др Раде Вучићевић)

Књига је настала као производ рада веће групе људи, на челу са пуковником Стеваном Ђуровићем и Југославом Петрушићем. Идеја књиге је била да се анализом јавно доступних докумената покаже да су многи подаци о догађајима на Косову и Метохији 1998-1999. године, који су јавно публиковани и чак коришћени у судским процесима, уствари нетачни и лажни. Много је података прикривено, иако су требали бити публиковани. Нажалост, сви ови подаци су коришћени или прикривени на штету наше отаџбине, Србије.

Сматрамо да је дошло време да се сруши зид ћутања и да права истина изађе на видело. А та истина треба да поврати понос и углед нашој отаџбини. (аутори)